De Kracht van Dynamisch Verbinden

Dit boek behandelt de methode van Dynamisch Verbinden op twee manieren: via een levend verhaal en in een inhoudelijke uiteenzetting. Op het kruispunt van beide ontstaat een onverwachte diepte van inzicht. Zoals een lezer het opmerkt op de achterzijde van het boek:

“Proces en inhoud in fraaie boekvorm die je in staat stellen bij elke lezing weer een laagje dieper te gaan en daarmee weer dichterbij een geslaagde aanpak te komen in jouw eigen praktijk. Een absolute aanrader voor ieder die het beste wil halen uit samenwerken, in welke context of vorm dan ook!”

We betreden de wereld van de organisatie. We leren mensen kennen die samen iets moeten realiseren en worstelen met de eisen die dat stelt in een omgeving die verre van gemakkelijk is en meestal niet meewerkt. Aan de hand van hun verhaal wordt de methode van Dynamisch verbinden uiteengezet, met aan de ene kant het verhaal en aan de andere kant de bespreking.

Vóór alles gaat het over de vraag wat nodig is om betrokkenheid, werkplezier en eigen eigenaarschap te herwinnen. Daarvoor is nodig dat we onze manier van werken herzien en daarbij is de methode van Dynamisch Verbinden behulpzaam.

Het boek is naast een lees- ook een studieboek. Naast ‘oude’ onderwerpen, zoals de machinale organisatie, bureaucratie en hiërarchie, komen ook ‘nieuwe’ onderwerpen aan de orde, zoals, multidisciplinair werken, verbindend werken in de keten, procesinnovatie en de klant als uitgangspunt.

De kracht van Dynamisch verbinden is bij Engaging Dynamics (info@engagingdynamics.com) verkrijgbaar voor 25 euro, ex 9% BTW en portokosten. Het boek heeft 253 pagina’s. In de boekhandel is het verkrijgbaar onder ISBN: 978-90-820433-6-5. “Als manager en directeur ervoer ik in de afgelopen twintig jaar de noodzaak om de mensen om mij heen te betrekken bij de ontwikkelingen die ik belangrijk vond. Dat lukte, eerlijk gezegd, vaker niet dan wel. Vier jaar geleden maakte ik echter kennis met Dynamisch Verbinden. Dat hielp enorm om op een systematische en verbindende manier te werken aan eigenaarschap in de organisatie. En nu is ook nog eens het ‘onmogelijke’ gedaan! Praktijk en theorie zijn in een levensecht boek ondergebracht. In voor iedereen herkenbare dialogen, die zo uit elk type branche kunnen komen, worden worsteling én oplossing zichtbaar gemaakt. De bouwstenen van Dynamisch Verbinden worden op een natuurlijke en heel toegankelijke manier stapsgewijs behandeld. Proces en inhoud in fraaie boekvorm, die je in staat stelt bij elke (her-)lezing weer een laagje dieper te gaan en daarmee weer dichterbij een geslaagde aanpak te komen in jouw eigen praktijk. Een absolute aanrader voor ieder die het beste wil halen uit samenwerken, in welke context of vorm dan ook!”

-directeur Hoger Onderwijs –